Hoppa till huvudinnehåll

Kerstin Granlund

I mer än 30 år har Kerstin varit bröderna Eriksson trogen i gruppen Galenskaparna.

Kerstin Granlund

I mer än 30 år har Kerstin varit bröderna Eriksson trogen i gruppen Galenskaparna. Redan 1972 lockade Claes med henne i Västgöta Nations studentspex - Västgötaskôjet. Tillsammans med Claes var hon också med i "Hagges Revy" 1976. Sommaren 1979 medverkade Kerstin, Claes och Anders i Sten-Åke Cederhöks ”Veckans Revy” på Liseberg. 

Som enda kvinna i gänget har hon ständigt fått utöka sin repertoar i det breda spektrum av kvinnoroller som behövts. Som radiosångerska i ”Macken”, prövad husvagnsägarfru i samma serie, bragdmamma i ”Stinsen brinner”, arga tanten i rulltrappan - en snabb slapstick - i ”En himla många program”, finsktalande Perkele-Sirka i samma serie, den käcka Lottan Karlsson i ”Alla ska bada”, uppblåsbar tomtemor i ”Jul jul jul”, och många fler. 

Kerstin har valt att ta en paus från att stå på scen, men hon är fortfarande aktiv i arbetet bakom kulisserna. Hon deltar regelbundet på Kulturtubsmötena och är engagerad i Lorensbergsteaterns produktioner och utbud. Dessutom har hon varit regiassistent under både ”Hagmans konditori” och ”30-årsfesten”.

Född: 17 juni 1951 i Främmestad

Ville bli som barn: Veterinär eller filmstjärna

Rekord jag slagit: Olle Rekord fick en örfil 1965

Favoritreplik: ”Jag tror att han menar att han tycker att stationen inte ska läggas ner, men eftersom han först tyckte att den skulle det, så tycker han det starkare. Men nu tycker han att det är fel fast han tyckte det var rätt förut, så därför så försöker han verka som han tycker det är fel. Annars så skulle det ju verka som han tyckt fel först och eftersom han inte vill va’ en sån som tycker fel, så tycker han fortfarande som han tyckte först, fast han egentligen inte tyckte det, om han skulle tycka, som han tycker nu ..”

Yrkesdevis/aforism/valspråk: Bättre fet än aldrig