Hoppa till huvudinnehåll

Eva Lindgren

Hon spelade den kvinnliga huvudrollen i Claes första och hittills enda romantiska filmdrama "Första gången", som var hans specialarbete i gymnasiet.

Eva Lindgren

Nästan chef
Som tonåring lekte hon med Claes Eriksson i Trollhättan. Hon spelade kvinnliga huvudrollen i Claes första och hittills enda romantiska filmdrama ”Första gången”, som var hans specialarbete i gymnasiet. På Västgöta Nation i Göteborg var hon en i gänget bakom dess populära ”Västgötaskôj”. 

Så när Galenskaparna och After Shave fann varandra i första uppsättningen ”Skruven är lös” hoppade Eva in för att sköta en spotlight. När föreställningen sedan skulle dra vidare till Stockholm behövdes det en ekonomisk kalkyl. Och det var Eva den enda som kunde göra. Nu driver hon globala projekt i sitt andra, men enligt henne själv, minst lika fascinerande jobb på läkemedelsföretaget Astra Zeneca. Hon tar gärna med sig den kreativa lusten och glädjen från Kulturtuben till Astra Zeneca, och deras mer stringenta vision om effektiv administration tillbaka till arbetet bakom Galenskaparna och After Shave.

Född: Stockholm 1950