Hoppa till huvudinnehåll

Det skall vara gôtt och leva 2003

TURNÉ

Ackompanjerade av lokala symfoniorkestrar och storband ger sig Galenskaparna och After Shave ut på en konserthusturné. Det börjar egentligen som en enskild konsert i april 2003 på Stockholms Konserthus där gänget efter kapellmästaren Anders Ekdahls initiativ framträder tillsammans med Kungliga Filharmonikerna. Men efter jubel och stående ovationer är det som upplagt för mer. Till slut blir det 18 konserter på åtta orter 2004.

”Nu är det bevisat – Galenskaparna och After Shave passar även in i finrummet. Att framträda med Sveriges nationalorkester är stort”, skriver Göteborgs-Posten efter konserten med Göteborgs Symfoniker. 

Föreställningen innehåller både de största publikfavoriterna och lite mer bortglömda nummer från Galenskaparnas och After Shaves karriär tillsammans. När Claes Eriksson hälsar publiken välkommen beskriver han föreställningen som ”en hög repriser till högre priser”.

Urpremiär: 29 april 2003, Stockholms Konserthus
Spelplatser: 8 (Stockholm, Tranås, Vänersborg, Göteborg, Malmö, Gävle, Norrköping och Linköping)
Antal föreställningar: 18
Publik: 20 830
Längd: 160 min inkl paus
Medverkande: Knut Agnred, Anders Eriksson, Claes Eriksson, Per Fritzell, Kerstin Granlund, Jan Rippe
Musiker: Jan Corneliusson, Lars Lim Moberg, Jan Gunér, Måns Abrahamsson, Respektive stads symfoniorkester, förutom Tranås och Vänersborg där det var lokala storband
Dirigent och arrangör: Anders Ekdahl
Manus: Claes Eriksson
Textbidrag: Knut Agnred, Anders Eriksson
Originalmusik: Claes Eriksson, Knut Agnred, Anders Eriksson, Charles Falk
Regi: En som heter Okvin
Ljud: Tomas Alexandersson
Producent och projektledning: Anne Otto
Produktionsbolag: Kulturtuben