Hoppa till huvudinnehåll

40 ljus i tårtan 2022

När Rolf Allan, Lars Åby Hermansen och Michael Sevholt i augusti 1982 steg in i studion på Chalmers, för att hjälpa till med uppsättningen av Skruven är lös, trodde dom nog aldrig att dom skulle vara kvar 40 år senare. Det gjorde nog inte Eva Lindgren heller, när hon anslöt några dagar senare. Men så blev det. Ett helt yrkesliv i Kulturtubens tjänst. Kulturtuben som grundades 1985 och består av samma människor än idag, med undantag för Anne Otto, som kom in något senare.

Idag är det tio medlemmar i Kulturtuben. Peter Rangmar och Rolf Allan har gått bort. De övriga tio driver verksamheten vidare i första hand genom Lorensbergsteaterns gästspelsverksamhet, medan de egna produktionerna blivit allt blygsammare och färre.

När samarbetet nu firar 40 år görs det på ett litet annorlunda vis. Inte genom en nyproducerad storslagen produktion, som 30-årsfesten för tio år sedan, utan med ett enkelt litet anspråkslöst samtal, där de sex, som framträtt på scen, samtalar med Fredrik Belfrage om åren som gått. Det sker en enda kväll och det streamas, så att man kan se det på nätet både i realtid och i efterhand.

Speldatum: 10 september 2022, Lorensbergsteatern, Göteborg
Antal föreställningar: 1
Publik: 777 + streamades och sågs av 1 570 personer
Längd: 2,5 tim
Medverkande: Knut Agnred, Anders Eriksson, Claes Eriksson, Per Fritzell, Kerstin Granlund, Jan Rippe och Fredrik Belfrage
Ljus: Annika Tärnström
Ljud: Tomas Alexandersson
Redaktör: Thomas Johnsson
Utgiven: dvd